След като билетите за концерта С музиката на Джон Уилямс на 7

...
След като билетите за концерта С музиката на Джон Уилямс на 7
Коментари Харесай

Ще има още една дата за концерта С музиката на Джон Уилямс в Зала България

След като билетите за концерта  " С музиката на Джон Уилямс "  на 7 декември бяха разпродадени, положителната вест е, че ще бъдат пуснати места за още една дата за  мултимедийното шоу - на 8 декември от 19:00 часа.  Така в две следващи вечери на сцената на столичната Зала “България ” ще излязат диригентът маестро Максим Ешкенази и оркестърът на Софийска филхармония.
Джон Уилямс е едно от огромните имена на филмовата музика,  дирижирал е Бостънския Pops оркестър, подсекция на Бостънския симфоничен оркестър. и Нюйоркския филхармоничен оркестър. Композирал еотделни песни или музиката  за 109 кино лентата, измежду които музиката към поредиците " Междузвездни войни ", " Индиана Джоунс ", " Джурасик парк ", " Сам у дома " и " Хари Потър ", а също и " Извънземното ".

В предаването " Хоризонт до обед " маестро Ешкенази описа на работата си с Джон Уилямс:

Няколко пъти сме били дружно и го познавам. Прекрасен човек, безспорен благородник, по този начин да се каже, музикален. Наистина той е класикът на филмовата музика, само че единствено да ви кажа, че тази кино музика, която знаем от тези филми, коренът й е в Европа и то Виена. Чрез двама композитори – Корнголд и Нюман, преди Втората международна война те отиват в Холивуд и оттова се почва тази традиция на оркестровото свирене в Холивуд, която и до момента продължава и разцъфтява. Т. е. Джон Уилямс е притежател на Виенската симфонична школа в 20-и и 21-и век.

Максим Ешкенази изясни и какво ще чуят хората, които ще дойдат на концертите:

Мисля, че почитателите на тази музика ще се радват, тъй като Софийска филхармония е прелестен оркестър. Подготвили сме го по прекрасен метод всичко да им го представим.

Като дойдат хората, ще видят, само че ще осъществим творби от " Индиана Джоунс ", " Джурасик парк ", Извънземното, една прелестна мелодийка, за която слуховете  в Холивуд са, че като е чул музиката Спилбърг е променял цели сегменти от кино лентата, с цел да станат по-добре, да паснат на музиката. И естествено, " Сам у дома ", който е прелестният коледен подарък за всички нас, когато бяхме деца. И това е горе-долу-първият сегмент от концерта. Вторият сегмент от концерта хронологично, от епизод I до епизод VII, разумно, както следва самата история, сме я наблюдавали посредством музиката на " Междузвездни войни ". И дори има един миг за Кари Фишер, която беше Лея, която умря предходната година, сме създали един дребен трибют за нея.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР